Verkopen versturen naar Belgie

0
597

Zoals jullie nu ondertussen weten ben ik gek op winkelen. Laatst las ik ook een stuk in de krant over een onderzoek gericht op online shoppers. Zij vonden dat als jij in je dagelijkse leven meer scrolt door webwinkels en meer merken volgt op sociale media, jij waarschijnlijk sneller online spullen koopt. Hier kan ik mij volledig in vinden. Voor dat ik het weet heb ik al de koop-knop ingedrukt. Maar soms druk ik ook wel eens de verkoop-knop in. Ik verkoop namelijk best veel tweedehandse spullen. Ik namelijk geen oneindige opslag thuis. Ik vind het ook hartstikke leuk om spullen te verkopen, zelfs naar het buitenland. Binnen de EU-spullen verkopen is vaak geen probleem. Alleen zijn de kosten wel aanzienlijk hoger. Veel van mijn “klanten” wonen in België. Een pakket verzenden naar Belgie is een stuk duurder dan de verzending binnen Nederland. Hopelijk kan ik hier binnenkort een oplossing voor vinden.

 

Belgische boekenverkoop

Ik verkoop heel veel boeken aan mensen in Belgie. Nu is een pakket versturen naar Belgie helemaal geen probleem. Alleen door de hogere kosten verdien ik een stuk minder aan elk boek. Ik neem de kosten graag op mij, want anders zoekt de klant wel een goedkopere aanbieder. Maar dit is toch jammer, en naar mijn mening onhandig. Ik leef relatief dicht bij de Belgische grens. Een pakket verzenden naar Belgie kost dus niet ontzettend veel verzendtijd voor een leverancier. Er zit namelijk een verzenddepot bij mij om de hoek. Maar toch blijft een pakket naar Belgie versturen erg duur. Je zou verwachten dat Post-NL ondertussen wel deze kosten omlaag zou schroeven, maar helaas hebben zij dat nog niet gedaan. Dat betekent dat een pakket verzenden naar Belgie nog maar net een winstgevende zaak blijft.

 

Blije klanten

Ik word wel altijd erg blij als ik weer een bericht krijgt van één van mijn Belgische klanten. Zij waarderen de extra moeite die ik doe enorm. Een pakket naar Belgie versturen kost dan misschien wat meer, maar het betaalt zich wel in dankbaarheid terug. Daarnaast vind ik het stiekem ook een hele leuke manier om in contact te komen met nieuwe mensen. Ik heb redelijk wat terugkomende klanten, ik begin haast hun adres te herkennen. Zo heeft elk nadeel zijn voordeel. Ik hoop dat een pakket verzenden naar Belgie binnenkort wel voordeliger gaat worden, maar zo niet, is dat niet erg. Een uitbetaling in deels geld en deels dankbaarheid is ook goed. Misschien dat ik dit zelfs wel liever heb.

Vorig artikelDit heb je nodig voor een inloopkast
Volgend artikelSnelle en vakkundige wespenbestrijding